Pe măsură ce parcurgeți unele articole, o să observați apariția unui cod și un link care duce la această pagină, nu la articolul care ar fi avut sens în aceea conversație. Nu am dorit să las un link inactiv sau o steluță pentru a mă reîntoarce ulterior. Acele articole nu au fost încă publicate din diferite motive. În trecut obișnuiam să public începutul unei serii și să continul cu toată serie pe câteva săptămâni sau chiar luni de zile. Totul în funcție de numărul de articole. Am observat că acestă modalitatea episodică de a publica articolele consecutiv duce la unele percepții.
Printre percepții se numără faptul că site-ul meu ar fi doar despre un subiect. De exemplu, despre fose septice, despre dranaje sau despre condensatori. Totul depinzând de seria în desfășurare. Asta a dus la schimbarea modalității de publicare a articolelor dintr-o serie sau a articolelor de suport. Acum public un articol dint-o serie și mai public un articol peste 2-3 săptămâni, având alte publicații între aceste două articole ale seriei. Deși știu că asta duce la multă fustrare pentru cei care doresc să rezolve rapid o problemă.
Abonarea la newsletter pentru primirea articolelor publicate, direct pe mail
Pe site există o secțiune unde vă puteți abona la newsletter. Am deja aproximativ 1000 de abonați, iar ei primesc un mail de fiecare dată când public un articol nou. Deocamdată nu am implementat opțiunea de a selecta doar o anumită categorie, o anumită serie sau un anumit articol. Abonarea la newsletter înseamnă că primești un mail indiferent ce public. Pe viitor voi încerca să fac în așa fel încât să puteți fi ceva mai selectivi. Nu știu când se va întâmpla acest lucru, deși am un plan să restructurez site-ul pe măsură ce cantitatea de conținut crește.
[adinserter block=”3″]
Pe lângă faptul că marchez articolul ca fiind unul care va fi publicat în curând, mai intervine faptul că îmi notez prioritatea. Adică voi scrie prioritar articolele cu codul ”1n-cu3and”. Astfel voi face un fel de notație care mă va ajuta pe mine printre miile de articole începute sau definite. Multe articole stau pe bară pentru că nu am suficiente fotografii pentru a putea ilustra în mod corect ideea pe care doresc să o transmit. În acest fel îmi creez și o listă de priorități pentru fotografiile pe care trebuie să le găsesc sau să le fac.
Atunci când există dorința de a te dezabona, o poți face foarte ușor. Nu semnezi cu sânge și nici n-am să-ți umplu poșta cu spam-uri, odată ce te-ai dezabonat. Mă interesează să ajung la oameni care chiar sunt interesați să citească ce am eu de spus. Chiar nu doresc să deranjez inutil. Nici măcar nu vă voi trimite mail-uri de reamintire sau urmări de sărbători. Se va șterge mail-ul și voi înceta să îl mai am în listă. Sper să nu fie probleme cu procesul de dezabonare, deși nu am primit nici o plângere până în momentul de față.
Modalitatea de publicare a seriilor de articole
Seriile de articole pot avea două, până la 40-50 de articole. Serii precum ”Cum să construiești o casă?” sau ”Cum să construiești o hală metalică?” ar fi avut 300-400 de articole, adică o ditamai cartea, așa că am împărțit totată înformația în mai multe alte serii. Cineva m-a întrebat de ce nu scriu o carte, iar eu am răspuns ”Și cine o cară?”. Ar fi o carte foarte lungă și grea. Public un articol dintr-o serie, doar atunci când ea este gata în totalitate. Am retras multe articole care obișnuiau să fie un ciot dintr-o serie și am creat acestă pagină pentru a explica ce se întâmplă cu codul atașat articolului.
[adinserter block=”3″]
Același lucru este valabil pentru articolele care nu fac parte dintr-o serie. Ele urmează să fie publicate, dar deocamdată am considerat că nu este încă momentul pentru că au altele o prioritate mai mare. Îmi puteți schimba părerea. Puteți să trimite-ți un mesaj sau un comentariu în care să cereți publicarea acelui articol ca o prioritate. Alternativ, puteți trata seriile mele ca un film serial. Așteptați să ”iasă” toate episoadele și apoi vă apucați de serie. Mai ales voi, cei care doriți gratificare instantanee. Am dovada în imaginea de mai jos, deși e posibil să se schimbe situația până citiți acest text.
Înainte de a scrie pe blog, obișnuiam să cred că am să scriu o carte. În multe din draft-urile numărate sunt kilometri de explicații. Cam cât ai umple un capitol de carte, adică 4-5000 de cuvinte, deși unele au și 20.000 de cuvinte. Însă majoritatea au nevoie de rescriere și de fotografii, deci nu vor fi publicate prea curând. Partea asta cu găsitul fotografiilor potrivite pentru a pune la punct explicația potrivită, pur și simplu mă omoară.