Fotografia de produs este un subiect care m-a pasionat de foarte mult timp. Unele produse sunt foarte mari, precum vehiculele sau utilajele, iar ele au nevoie de o cameră mare pentru a fi fotografiate. Altele sunt ceva mai mici și pot fi fotografiate pe un birou. Pentru mine, momentan este imposibilă activitatea aceasta cu produse prea mari. De aceea mă voi limita la produse mai mici. Chiar și echipamentul meu foto este optimizat pentru acest timp de fotografie, adică fotografia macro.
Denumirea de cutie luminoasă nu este chiar o denumire corectă. În mod normal se numește cort foto sau cub foto. Eu am denumit-o cutie pentru că are ceva elemente speciale pe care nu le găsiți la produsele din comerț. De fapt, de aceea m-am și apucat de acest proiect. Scopul proiectului este să pot obține niște fotografii mai bune pentru site și de a crea niște tutoriale foto și video. Am nevoie de un produs complet pentru a putea să-mi duc unele planuri la bun sfârșit.
Considerente de design şi specificații tehnice
Un pic mai jos vom discuta în detaliu despre specificațiile tehnice. Specificații precum dimensiuni, greutate, intensitate luminoasă, etc. Acum aș vrea să subliniez niște elemente speciale ale acestui proiect. Sunt trei la număr și au legătură cu calitatea, complexitatea, funcționalitatea, eficiența și durabilitatea în timp a produsului meu. Aceste trei elemente speciale vin în urma unor neajunsuri. În primul rând, am spațiu limitat. Am nevoie de o cutie de lumină care să se facă valiză. Adică vreau să se plieze într-o valiză, atunci când nu o folosesc. Vom vedea mai jos cum.
Al doilea element are legătură cu lumina. Nu doresc prea multe fire, hârțogăraie, becuri, căldură, praf și alte dezavantaje pe care le tot avem într-un astfel de mini studio. Am nevoie de mai multe nuanțe de lumină, de mai multe intensități și de niște soluții complete și eficiente, adică niște LED-uri care nu produc prea multă căldură. Am nevoie de suficientă lumină, dar și de posibilitatea de a selecta direcția din care vine această lumină pentru diferitele situații care pot apărea. Asta include și anumite filtre pe care le pot monta înaintea sursei de lumină.
Al treilea element este un produs în sine, un alt produs. În imaginea de mai sus o să observați un panou luminos pentru desen. Produsul meu, adică cutia, va include un astfel de panou luminos pentru desen, iar el va fi o față a cutiei mele luminoase. Caut să nu creez două produse, pentru că oricum nu am spațiu sau timp pentru a le utiliza pe ambele în același timp. Acest panou luminos se poate detașa de cutia luminoasă și poate fi utilizat separat pe birou pentru diferitele desene pe care doresc să le fac pe hârtie de imprimantă sau pe hârtie de calc.
Acest proiect va continua pe măsură ce scriu articolele de suport. Ele sunt multe și au rolul de a explica în detaliu funcționarea subpunctului la care m-am oprit. Dacă scriu cel puțin un articol de suport, atunci trec mai departe. Dacă nu scriu articolul de suport la care vreau să fac trimitere, atunci este posibil să nu fiu înțeles, iar de aceea prefer să aștept. Mulțumesc pentru înțelegere.