Marmură – Rocă metamorfică foarte densă, relativ dură, cu granulație fină, compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Este des utilizată la placarea pereților și a pardoselilor, glafuri de ferestre, blaturi sau diverse obiecte decorative.
Mărgăritar – Material granular de natura minerală, cu mărimea bobului de cel puțin 7 mm și cel mult 15 mm diametru, lipit de nisip și de material fin. Este utilizat ca agregat la betoane, dar poate avea și numeroase alte utilizări în construcții.
Mână curentă – Margine continuă amplasată în partea superioară a unui parapet sau a unei balustrade. Mâna curentă se poate confecționa din orice material destul de rezistent, dar se preferă lemnul, oțelul, inoxul sau aluminiul. Ea trebuie să fie destul de subțire pentru a putea fi apucată cu mâna, cu o grosime uzuală de 3-12 cm.
Mistrie – Unealtă de zidărie formată dintr-o lamă triunghiulară confecționată din oțel tare și un mâner din plastic sau lemn. Ea este utilizată la întinderea mortarului pe zid.
Moloz – Material alcătuit din sfărâmături de cărămidă, beton, mortar întărit, gips, piatră, rezultat din demolarea unei clădiri sau din resturile rămase după executarea unei clădiri noi. Molozul nu trebuie considerat un gunoi, el fiind utilizat ca material de umplutură pentru fundații, drumuri, sau alte lucrări sub cota zero.
Mortar – Material sub formă de pastă, format dintr-un amestec de liant, apă și nisip, utilizat fie la zidarie ca material de legatură între cărămizi, fie la tencuirea pereților și tavanelor.
Mozaic – Produs de finisaj utilizat pentru pardoseli, format din mai multe materiale de construcții precum elemente de piatră sau de marmură, legate cu mortar pe bază de ciment. Produsul poate fi confecționat pe șantier sau sub forma de dale prefabricate.